Wira Tingshuset älskar bröllop!

Välkommen till bröllop på Wira Tingshuset!

Vi erbjuder både sittande bröllopsmiddag med bordservering och bröllopsbuffé.

Vi börjar med en brudskål i vår trädgård precis intill den brusande ån. Vi dukar upp med champagneskålar fyllda med is för er dryck och våra allra finaste champagneglas och vackra blommor. Njut av vår unika miljö som en sagolik bakgrund till ert livs största dag – en idyllisk och romantisk plats med röda hus och vita knutar på smedjor och stugor från 1700-talet.

Efter välkomstdrink och mingel sätter ni er till bords i Tingshuset. Vi dukar alltid med vita linnedukar, linneservetter och kvalitetsglas och -porslin. Känslan är fest med högt i tak på alla sätt.

Om ni önskar serverar vi vickning innan festligheterna rundas av. Vi rekommenderar ett upplägg med 3 snittar, förrätt, huvudrätt & kaffe vid bordsservering.

Ring eller mejla oss gärna för att prata mer om hur vi kan hjälpa dig! Välkomna!

Vigsel

Vigseln kan ske på valfri plats utifrån egna önskemål, men flera bra alternativ är:

  • Roslags-Kulla kyrka – är uppförd på platsen för ett tidigare kapell från 1600-talet, ca 10 minuter från Wira.  Riala och Ljusterö kyrkor ligger också i närheten-
  • Utomhus i fina Wira Bruk –  Restaurangen är omgiven av vacker natur, det finns stor uteserveringen med äppelträd vid brusande ån, flera gamla träbroar och mycket mer.

När platsen verkligen räknas

Oavsett om ni önskar ett storslaget sagobröllop eller en intim romantisk bröllopsfest för ett mindre sällskap så är ni hjärtligt välkomna till oss, på Wira Tingshuset, i det äldsta värdshuset i Roslagen i byggnaden från 1700-talet. Rummen är inredda med de historiska inslagen som speglar arvet från företalet.

I området finns trevliga promenadstråk när det blir dags för den obligatoriska bensträckaren. Kombination med god mat och ett unikt historiskt läge garanterar fantastiska minnen för såväl brudpar som för gäster och ett personligt bröllop.

Låt oss på Wira Tingshuset hjälpa er att arrangera ert drömbröllop! Tillsammans skapar vi en oförglömlig upplevelse och minnen för livet.

Förslag på bröllopsmeny

Brudskål och snittar

Halstrad färsk och karamelliserad anklever på sockerkaka, sotad tonfisk med rökt majonnäs samt svampduxell på sötpotatis och torkad grönkål

Förrätt

Toast skagen på kavring toppad med Kalixlöjrom

Huvudrätt

Helstekt Angusbiff med, brynt tryffelsmör, potatisterrine, rödvinssås & primörer

Dessert

Chokladfudge brownie med vit choklad och rårörda bär samt kaffe

Välkommen att boka er fest eller ert bröllop på Wira Tingshuset i Roslagen!