Trädgårdskonserter 2023


CASPAR CAMITZ

Onsdag 2/8

Insläpp 17.00

Konsertstart 19.00

Pris 450 kr

Caspar är född och uppvuxen i Roslagen, musikalitet och kreativitet har varit ett självklart inslag, att ge uttryck genom skapandets kraft går som en röd tråd genom familjen.

Caspar har ett alldeles unikt och eget sätt att beröra, med hans ljusa varelse når han ända fram till hjärtat, där han hjälper dig att öppna upp det som varit stängt och släppa ut det som inte längre behövs. Caspars musik behövs, Caspars musik är medicin för själ och hjärta. Hans texter är poetiska och allmänmänskliga, vackra beskrivningar av det svåra och det lättillgängliga, han påminner oss om att lyssna, på riktigt lyssna.

Biljetter: Säljs via Visit Roslagen


PERNILLA ANDERSSON

Torsdag 3/8

Insläpp 17.00

Konsertstart 19.00

Pris: 480 kr

Pernilla är en av våra mest folkkära artister, som förutom att hon flera gånger blivit Grammisnominerad som årets kompositör, årets artist samt singer/songwriter även driver skivetiketten Sheriff Records. Pernilla var också med och finansierade samt verkade som mentor vid Mentorsutbildningen på Musikhögskolan i Stockholm, som verkar för en mer jämställd musikbransch.

2021 tog Pernilla emot Olle Adolphson stipendiet, utdelat av Musikaliska Akademin. Motivering löd: ”Pernilla är ett musikaliskt naturbarn i prodicentkostym av utmärkt snitt. Om Monika Zetterlund kallades ”ett lingonris i cocktailglas” så är Pernilla Andersson ”En gullviva i ett whiskyglas”.

Biljetter: Säljs via Visit Roslagen


TOMAS ANDERSSON WIJ

Fredag 11/8

Insläpp 17.00

Konsertstart 19.00

Pris 550 kr

I över 20 år har Tomas Andersson Wij byggt sin publik genom många hyllade album och idogt turnerande. Med allvar och humor, en skicklig berättarteknik, melodier som fastnar och en karaktäristisk röst har hans musik letat sig in i lyssnarna. TAW är flerfaldigt grammisnominerad, har blivit tilldelad landets samtliga tre Evert Taube-stipendier och Tomas Andersson Wij är och förblir en stark kraft på den svenska musikscenen, något som inte minst befästs genom 15 utgivna skivor och flertalet lyckade samarbeten med artister som Mauro Scocco och Jonathan Johansson.

Biljetter: Säljs via Visit Roslagen


PER PERSSON & NYA PACKET

Lördag 12/8

insläpp 17.00

Konsertstart 19.00

Pris: 450 kr

Låtskrivaren och artisten Per Persson har sedan länge skrivit in sig i den svenska musikhistorien. Som bandledare i Perssons Pack har han hyllats av en enig kritikerkår för skivor som ”Äkta hjärtan”, ”Kärlek & dynamit” samt ”Öster om Heden”, och därtill spelat sig till en hängiven publik.

När Per Persson lämnade Traste Lindéns Kvintett i slutet på 80-talet kom han att påbörja en resa vilken kom att sätta honom på kartan som en av Sveriges mest skickliga låtskrivare. Bandet han skapade, Perssons Pack, debuterade år 1989 med albumet ”Kärlek och dynamit”. Men mest kända för den breda allmänheten blev de förstås för 1991 års skapelse ”Tusen dagar härifrån”, där en ung Jakob Hellman dyker upp på sång och även spelade in under eget namn. Genom åren har Per Persson spelat in tillsammans med Engmans Kapell, Sofia Karlsson och under 2020 syntes han i Så mycket bättre, där han tillsammans med Plura framförde just ”Tusen dagar härifrån” inför en publik bestående av bland andra Jakob Hellman.

När Perssons pack år 2014 tackade för sig genom en fullsatt spelning på Nalen fortsatte Persson under eget namn. Men det dröjde inte länge innan suget efter att spela i band åter smög sig på, där och då föddes Per Persson & Nya Packet.

Biljetter: Säljs via Visit Roslagen


Praktisk info:

Trädgårdskonsert, kläder efter väder rekommenderas. (ej paraply, som skymmer sikten)

Biljetten innefattar ståplats, icke bokningsbara sittplatser finns. Fri placering – först till kvarn!

Mat finns att köpa (picknick tillåts ej)

Dryck med eller utan alkohol finns att köpa (medhavd tillåts ej)

Hundar får stanna hemma under konsertkvällar.

Biljetter: Säljs via Visit Roslagen