Kulturstugan 2020

Det kommer mer kultur till Wira Bruk!

Sagolika Wira som bjuder på storslagen natur och mäktig historia präglas även med egna konst- och hantverksutställningar.
På somrarna förvandlas Wiras KaffeStuga till KulturStugan. Konst och hantverk från Roslagen visas varje dag från 11 till 16. Lokala kreatörer presenterar sitt verk för publiken. Kom och kika in!

Tjuvstartar redan i Maj!

(Obs. Innan Midsommar har Kulturstugan öppet bara på helgerna: lördag och söndag kl. 11 till 16)

23-24 och 30-31 Maj, 6-7 och 13-14 Juni 

Länsmansgårdens Antik- & Designboden gästspelar i Wira. Historiska föremål i historisk miljö! Fynda gamla och trendiga prylar i vår Kulturstuga. Njut av brukets märkliga omgivning samt handla på ett hållbart sätt!

Sommarprogram 2020

– Öppet dagligen fom 19 Juni  tom 9 augusti kl. 11 till 16

 

19 juni – 26 juni

Återbrukskonst med svenska motiv av Esther Kalo (konsthantverk, porslinsmåler, stickar och virkar i i 100% mjukaste ull). 

 

27 juni – 3 juli

Keramikvecka med krukmakare från trakten. Åsa Olofsson från Långbacken med sina kollegor fyller i Kulturstugan med dekorerade bruksföremål i lergods. 

 

4 juli – 10 juli 

”Penseldrag & hammarslag” av Familjen Lundberg. Maken spikar rustika gammaldags lådor i trä och frun dekorerar dem med fina målningar: Lundbergsart.se 

 

11 juli – 17 juli

Wirabor bidrar med sina lokala alster i årets kulturprogram den fjärde veckan. Mor och dotter smyckar Kulturstugan med äkta kärlek och även sin passion till konst. 

18 juli – 24 juli

Den tredimensionella vinkel kommer upplysas i Kulturstugan av konstnärer från 3D-gruppen inom Roslagsmålarna – allt ifrån textil, lera, metall och återbruk. 

25 juli – 31 juli

Med ”Magi i livet” kommer två kompisar och duktiga konstnärer Sonja Flykt och Anna Amgren till Wira Bruk. Det blir i form av akryl, digitalretuchering och och foto.

1 augusti – 9 augusti

Konsthantverkarna på Länsmansgården (från Åkersberga) tillbaka till Wira! Gruppen består av lokala kreatörer som arbetar med naturliga material och återbruk. Här blir inget det andra likt! Alla alster har spår av handens arbete. Allt är närproducerat och kommer i dina händer utan långa transporter. Keramik, träslöjd, återbruk, stickat och smycken.

Alla helger i September (lördagar och söndagar) kl. 11 till 16

Länsmansgårdens Antik- & Designboden. Historiska föremål i historisk miljö! Gamla och trendiga prylar i Wira bruks märkliga omgivning, samt en hållbart shopping.

Välkommen!