WiraBira

Vi på Wira Restaurang jobbar hårt för att servera småskalig hemlagad lokal mat. Fokus ligger på svenska närproducerade råvaror och maten lagas efter säsong. Vi vill att drycken ska också vara producerad med samma omtanke! Därför har vi skapat även vårt eget öl som heter “Wira Bira”.

Låt oss presentera vårt eget öl WiraBira!

Passar utmärkt i en varm dag

Gott med kräftor

Speciellt öl till speciell dag

Alltid finns i Wira

WiraBira har utvecklats och produceras i samarbete med Roslagens Brygghus. Det är ett litet bryggeri som ligger bara några kilometer från Restaurangen.  Bryggeriet bildades vintern 2014 och våren 2016 blev första ölen klar. ​En av ölbryggare är utbildad kemist och här uppskattas kvalitet, hantverk och traditionella bryggmetoder.  Ölen får jäsa och mogna i lugn och ro.

I två veckor får WiraBira stå i klassiska tjeckiska öppna jäskar om tusen liter. Därefter flyttas ölen för lagring ytterligare i 4 veckor. Det strävas på Roslagens Brygghus efter att använda de finaste icke processade råvarorna. Koktiderna är extra långa för att ta bort oönskade mineraldoft och smak. Meddetsamma uppnås miljard reaktioner för att får ett mer välsmakande öl till slut.

Malten blir sedan mat till får och biffkor i närliggande gårdar.

WiraBira

är en fruktig och uppfriskande Pale Ale med toner av citrus och grapefrukt.
Den fruktiga fräscha smaken kommer från väl valda humlesorter.
ALK 5.2 vol %

Härligt välkomna att prova WiraBira!

NYHET!

Nu finns det även en lättare version av WiraBira, en lillebror – lättöl WiraMini 🙂

  • Lika gott med inte lika starkt! Alk. 2,2 %

  • Passar perfekt till Wira-räkmacka och våra fiskrätter typ hemgravad lax samt inlagd strömming.