Bröllop på Wira Restaurang

Välkommen till oss om ni önskar er vacker miljö för bröllop!

Sagolikt bröllop / vigsel på Wira Bruk i Roslagen

Bröllopsdagen är en alldeles speciell dag som blir ett minne för livet. Att få gifta sig ute, med naturen utanför dörren är många människors dröm.  Vår unika miljö är en sagolik bakgrund till ert livs största dag – en idyllisk och romantisk plats med röda hus och vita knutar. 1600-tals smedjor och stugor, brusande ån, 7 vackra broar inramar idyllen. Hos oss får ni de allra bästa förutsättningarna för en fantastisk bröllopsfest. Wira Bruk i Roslagen är ett historiskt och vackert läge nära Stockholm.

Vigsel

Vigseln kan ske på valfri plats utifrån egna önskemål, men flera bra alternativ är:

 • Roslags-Kulla kyrka – är uppförd på platsen för ett tidigare kapell från 1600-talet, ca 10 minuter från Wira.  Riala och Ljusterö kyrkor ligger också I närheten
 • Utomhus i fina Wira Bruk –  Restaurangen är omgiven av vacker natur, det finns stor uteserveringen med äppelträd vid brusande ån, flera gamla träbroar och mycket mer   

Bröllopsmeny

Maten är en stor del av bröllopet.  Därför har vi kombinerat och satt ihop en färdig meny som vi tycker passar utmärkt då man firar en drömdag. Vårt förslag består av mat som lagad på svenska råvaror efter säsong och ger era gäster en smakupplevelse.  Meny inkluderar:

 • Brudskål (dryck och flera sorter snittar)
 • Förrätt, Varmrätt, Dessert
 • Kaffe

Aktiviteter

 • Det finns möjlighet att låna projektor
 • Det går att förbeställa en historisk guidning runt Wira Bruk ca 1 timme lång
 • Arrangera en rolig tips promenad
 • Hyra en häst och vagn
 • Gå på en musikteater om brukets historia & riktig kärlek som spelas i början av juli (läs mer om WiraSpelen)
 • Bjuda en lokal trubadur
 • Dansa efter middagen

När platsen verkligen räknas….

Oavsett om ni önskar ett storslaget sagobröllop eller en intim romantisk bröllopsfest för ett mindre sällskap så är ni hjärtligt välkomna till oss, på Wira Restaurang, i det äldsta värdhuset i Roslagen i byggnaden från 1700-talet. Rummen är inredda med de historiska inslagen som speglar arvet från företalet.

I restaurangen serveras förstklassig husmanskost och omgivningarna erbjuder trevliga promenadstråk när det blir dags för den obligatoriska bensträckaren. Kombination med god mat och ett unikt historiskt läge garanterar fantastiska minnen för såväl brudpar som för gäster och ett personligt bröllop.

 Bröllop är fest! 

Låt oss på Wira restaurang hjälpa er att arrangera ert drömbröllop! Tillsammans skapar vi en oförglömlig upplevelse och minnen för livet. Vår personliga prägel och prisbelönade service bidrar till att förverkliga din perfekta bröllopsfest.

Det lilla extra!

Som bröllopsmiddagen presenteras på tallriken är det lika vackert att presentera menyn på ett elegant menykort. Här får gästerna information om vad det kommer att bjudas på under kvällen, dessutom blir det en snygg del av dukningen. Vi fixar menyer.

    

Förslag på bröllopsmeny:

Brudskål & snittar

Start:

Toast skagen på kavring toppad med Kalixlöjrom

Huvudrätt:

Helstekt Angusbiff med, brynt tryffelsmör, potatisterrine, rödvinssås & primörer

Dessert:

Chokladfudge brownie med vit choklad och rårörda bär

Kaffe

Välkommen att boka er fest eller ert bröllop på Wira Restaurang i Roslagen!